När det gäller seedning till Vasaloppet så är det Vasaloppet som ansvarar över seedning och vi arrangörer av långloppet 7-mila har ingenting med deras bedömning att göra. Efter årets lopp har vi blivit kontaktade av väldigt många som upplevt att det var en snedfördelad seedning på sträckorna 40 km och 75 km med stor fördel på 40 km. Dessa åkare har blivit hänvisade till Vasaloppet och det har i sin tur resulterat till att Vasaloppet justerat 40 km sträckan med ny seedning då den första blev felbedömd. Här lägger vi ingen värdering utan konstaterar att det är ett otroligt högt tryck på deras seedningsgrupp veckorna innan.  Vi uppmanar er att se på deras hemsida för aktuella tabeller. När det gäller funderingar kring seedning måste vi be åkare kontakta seedningen på Vasaloppet. Vi hänvisar även till en podcast om Vasaloppet av och med Lager 157 Ski Team där det förklaras hur det fungerar av Johanna Larsson.  Lyssna HÄR

Som långlopps arrangör är det trist dras in i en debatt om seedning som vi inte råder över men vi förstår den frustration som det detta år medfört och vi kommer ta upp det på kommande årliga långloppskonferens.