Alexandra arbetar idag som distriktssköterska i Robertsfors kommun och är en välkänd profil inte bara som sjuksköterska utan även som mittback i IFK Åkullsjöns damlag. Har sedan 7 års ålder varit aktiv fotbollspelare i klubben. Utöver det har Aleq fyra lilla 7-mila i bagaget men då som barn och med startplats Överklinten. Hon har nu bestämt sig att åka långa 7-mila för första gången, så spännande och vilken utmaning.

Vad var det som fick dig att anta utmaningen åka hela loppet?

Många minnen finns kring 7-mila och det har legat mig varmt om hjärtat hela mitt liv. Jag har åkt som barn, suttit ute vid spåret och hejat, langat vätska under många år och har även som vuxen varit sjukvårdsansvarig ett år i Åkullsjön.  Som liten drömde jag om att få vara kranskulla, men när det var min åldersgrupps tur att bli vald var det inte Åkullsjöns tur att ha kranskullan, en stor sorg säger Aleq och skrattar.

Jag hade egentligen tänkt åka ifjol men då krockade det med Futsal-SM. När jag var liten åkte jag mycket skidor med pappa och det blev tal om att pappa och farfar hade åkt 7-mila vilket gjorde att jag kände att jag ville anta den utmaningen. Tyvärr gick pappa oväntat bort på nationaldagen och efter det kändes det som att jag ville åka 7-mila i hans minne. Eventuellt åker jag i hans gamla skiddress. Att jag väljer starta i Vindeln är för att jag känner, ska det göras så ska det göras ordentligt.

Vad är den längsta sträckan du har fram till idag? Jag har åkt Åkullsjön-Robertsfors några gånger under högstadiet men i år är det hittills 10 km.

Hur har du förberett dig inför loppet? Aleq skrattar högt, alldeles för dåligt men jobbar hårt på det mentala och försöker få ihop så många mil som möjligt på skidor. Fokuserar mycket på hur det kommer att kännas att gå i mål och inte så mycket på hur långt det faktiskt är.

Det låter som en riktigt bra plan att fokusera på målbilden! Har du någon tanke kring  hur du ska lägga upp loppet på själva 7-mila dagen? Jag ska försöka hitta ett tempo som funkar men också verkligen försöka ta in det som händer runtomkring. Jag har alltid trivts med publikstödet inom fotbollen, men inser att det kanske inte blir så längs delar av spåret, så jag ska suga åt mig alla hejarop längs vägen och samla kraft. Förhoppningsvis får jag uppleva känslan av att gå i mål i Robertsfors. Känns också bra att det kommer ett gäng Glada kämpar längst bak, om jag hamnar där så har jag gott sällskap ner till Robertsfors säger Alexandra och avslutar med ett skratt.

 

Vi avslutar med att önska Alexandra stort lycka till med träningen fram till loppet och vi kommer heja fram dig i spåret!!