Nu är det klart att 7-mila rullen som körs på Åmselebasen den 19 augusti blir det 6:e loppet på rullskidor som får en tvåårig licens att vara seedningsgrundande för Vasaloppet.

”Vasaloppet har tillsammans med Svenska Skidförbundets arbetsgrupp för rullskidor beslutat att godkänna 7-milarullen som seedningsgrundande rullskidstävling till Vasaloppet. Tävlingen kommer att genomföras 19 augusti i Åmsele. Licensen gäller för 2018 och 2019″.  Läs mer HÄR

Totalt finns det nu 6 lopp som är seedningsgrundande rullskidslopp och 7-mila rullen blir då det nordligaste loppet efter Sandviken. ”Det känns riktigt roligt se att vi så långt upp i norra Sverige får licens,  vi hoppas på ett stort startfält som ställer upp i Åmsele den 19 augusti” säger Stefan Bygdeson tävlingsledare 7-mila. Fjolåret var premiären av 7-mila rullen där flertalet namnkunniga åkare ställde upp i ett soligt Åmsele och seger avgjordes genom spurtstrider i både dam och herrfältet.

Årets bana som är seedningsgrundande kommer bli längre ca 48 km och ha en annan sträckning, de kortare sträckorna på 24 och 10 kommer fortsättningsvis vara kvar för de som inte vill åka den långa sträckan uppger tävlingsledare Stefan Bygdeson.