Det är lätt att smittas av den entusiasm som Gun Rehnman förmedlar när vi pratar om träning och att hålla sig aktiv. Gun idag 67 år har alltid haft många bollar i luften och beskriver sina passioner i livet som mat, motion och musik. Hon har tränat hela sitt liv och har både föräldrar som uppmuntrat till allsidig träning och en känd morbror ”sme-harald” som tog OS silver i skidor -48.

Gun beskriver att hon i princip vuxit upp med träning som en viktig del av livet ”det är ett sätt att leva, det finns inget annat sätt”. När vi pratar om träning och rörelse så blir det tydligt att det inte handlar om att vinna för henne. ”det spelar ingen roll om man är sist, bara nån är kvar och hejar fram en” säger Gun med ett skratt, ”för träning och tävling handlar om så mycket mer, mötet med andra människor, det stöd alla ger varandra under en tävling, gemenskapen, den glädje som finns bland alla som är med och arrangerar”.

Eftersom en stor del i livet handlat om musicerande och turnerande, (i dag spelar hon i duon Gun & Anders och är radio reporter för Pop och Rock) men under många år reste hon land och rike runt med det egna dansbandet Jubilée så berättar hon att det har varit väldigt viktigt med träning för att hålla kroppen stark då det är fysiskt krävande vara artist. Att hålla kroppen i form gör hon genom kontinuerlig styrketräning tre till fyra ggr i veckan samt varvar med yoga för mjukhet. Men den största delen av träningspass lägger hon ute i friskluften genom skidor, löpning, cykling. ”jag känner nog att jag är rätt stark och har egentligen aldrig ont någonstans, men känner även att styrketräningen är viktig eftersom det märks att man när man blir äldre så tappar man fortare muskler”

Förutom träning för att hålla sig i form så har hon har bland annat betat av premiären av 7-mila rullen, tre vasalopp, en gång 7-mila och två vätternrunda, sprungit tre lidingölopp och beskriver Vansbrosimmet som den enklare av utmaningarna (jo hon är även utbildad badmästare) Nu är hon inne på sin andra svenska klassiker och ska köra sin tredje Vättern om två veckor. ”Jo men just ja, jag har ju anmält mig till nästa års Vansbro triathlon, de kan vara kul, och sen Göteborgsvarvet” säger Gun och skrattar.

Nu återkommer hon till den andra upplagan av 7-mila rullen och beskriver fjolårets lopp som ”helt fantastiskt roligt” vi ser verkligen fram emot att heja fram Gun Rehnman och hoppas att många motionärer, damer och herrar kommer till Åmsele den 19/8