Klart är nu att IFK Umeå,s Linn Sömskar, VM drottningen i rullskidor 2017, flerfaldig guldmedaljör kommer till andra upplagan av 7-mila rullen. Loppet ingår i år i Sverige Cupen på rullskidor och körs på Åmselebasen den 18-19/8. Tävlingen börjar på lördag med en knockout sprint och på söndag körs långdistansen som även blir seedningsgrundande till Vasaloppet.

Linn  har visat på en riktigt stark form under skidsäsongen där hon bland annat stod som segrare i premiären av Umeå Stadssprint 2018 och vann sen på söndag 42 km distansen på 7-mila. Hon utklassade motståndarna totalt under sin sträcka på SM stafetten i Skellefteå och kunde tillsammans med sina klubbkamrater ta hem ett historiskt guld till IFK Umeå.

Nu ställer hon upp på 7-mila rullen och vi ser fram emot att se Linn på startlinjen i Åmsele.