Det var 732 åkare i spåren, första start gick 09:00 och 16:45 gick nådde sista åkare från Vindeln målet i Robertsfors
Totalt serverades under tävlingen
400 liter sportdryck
140 liter blåbärssoppa
1000 portioner köttsoppa
Deltagarna Skidåkarna kom från totalt 145 klubbar
Totalt fem länder deltog; Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Nederländerna och Polen.
11 stafettlag ställde upp i tävlingen
Det var 20 % kvinnor och 80 % män som deltog.
Den yngsta åkaren var 9 år och den äldste åkaren 78 år.
Spåret Pistmaskinen kördes inför tävlingen under 60 timmar i cirka 50 mil för ledpreparering veckor innan tävlingsstart. Spåret drogs upp sista gången under kvällen och spårpreparering var klar klockan 24:00.
Logistiken under tävling Buss 1 går från Umeå via IKSU, Hotell Aveny till starten i vindeln och därefter mot Robertsfors med avstigande resenärer längs olika startplatser. Samtidigt startar buss nr 2 i från Robertsfors på sin resa upp mot Vindeln med avstigande åkare på När buss nr 2 anländer i Vindeln packas den direkt med alla överdragskläder som sen transporterar kläder ned från startplatsen i Vindeln. Buss nr 1 tar med överdragskläder från startplatser i Åkullsjön, Botsmark och Överklinten. Bussarna anländer till målområdet där de klädpåsarna packas upp och läggs i nummerordning
Organisationen Tävlingsledare, platschefer, sjukvård, tidtagning, spårchef, kökschef är alla del av tävlingsorganisationen. Varje startplats har platschef med tillhörande organisation som ansvarar för tidtagning, kök, anmälningar, lokala evenemang, sjukvård och målgång. På alla startplatser och växlingsstationen fanns aktiviteter, påhejande publik, musik och allmänt god stämning.
I Vindeln kördes ett fat bike race efter tävlingsstarten. Det fanns mat/fika och dryck att köpa för åskådare.
Växlingsstation VindelÅnäset hade fika försäljning i byastugan och bra musik som ekade ut över åkrarna.
I Botsmark fanns hamburgare att köpa för publik och det serverades köttsoppa i byagården, utöver det så fanns det även möjligheter att testa hundspann.
I Åkullsjön fanns korv och fikaförsäljning, och inne på Hällgärda en storbildskärm där åskådare kunde följa live sändningen från Vk.
I Överklinten hade de storbildskärm där publik kunde följa livesändningen från Vk och inne på folkets hus serverades mat, fika och kaffe.
Funktionärer Totalt sysselsätts ca 450 funktionärer under tävlingen där målgången är mest intensiv och i år fanns 88 funktionärer på plats, före, under, efter. 7-mila SK sköts helt av ideella krafter på årsbasis.
Sjukvårdsorganisation På varje startplats och vid drickalangning finns sjukvårdsutbildade med sjukvårdsutrustning och nära tillgång till hjärtstarter. En förare på kö skoter kör efter sista åkaren i Vindeln med räddningspulka på kälke och denne växlas över vid nästa startplats till dennes kö skoter vilken följer med sista åkaren över mållinjen där åkaren hälsas varmt välkommen av tävlingsledningen.