Familjen Olofsson är ett av stafettlagen i 7-mila med laguppställning mamma Maud, pappa Rolf, dottern Eva samt sönerna Jan och Per. Både Maud Olofsson f.d. partiledare för Centerpartiet, maken Rolf Olofsson och sonen Per Olofsson är välkända politikernamn i Mellanbygden.

Det låter kul med en familjeutmaning, hur känns det? ” Vi är supertaggade inför söndag, säger dotter Eva Olofsson”

Vad var det som lockade att ställa upp i stafetten?  ”När pappa fyllde 70 år förra våren så fick han det som en present, han har åkt 7-mila när han var yngre och nu ville han åka med familjen vilket vi tyckte var en perfekt present och lämplig utmaning, säger Eva Olofsson”.

Vad säger du om formen på laget inför loppet? ”Laget som helhet är väl inte i toppform rent fysiskt direkt men vi har starka pannben i familjen.”

Lägger ni upp loppet taktiskt eller blir det lottdragning av sträckor? ”Vi har fördelat sträckorna efter kapacitet och födelsedagsbarnet får självklart ta målgången”

Alla i familjen Olofsson har ett skidintresse och vi önskar dem stort lycka till på söndag.