Vi på 7-Mila tycker att det är oerhört tråkigt att vi behövde ställa in årets 7-Mila tävling men för att hylla sporten i sig och lyfta 7-Milas anda så har vi valt att erbjuda 7-Mila Dagen.

 

Den 21 Mars mellan 09:00 – 15:00 så kommer 7-Mila att erbjuda topp kvalité på 7-Mila spåret från Botsmark ända ner till Robertsfors där vi erbjuder att kliva på spåret på dessa ordinarie platser;

 

Botsmark – Ordinarie parkering, korsningen mot skolan. Skyltning för parkering kommer att finnas

Åkullsjön – Parkering på Hällgärda.

Överklinten – Parkering på JSGs stora parkering samt återvinningsstationen.

 

Då vi enbart erbjuder ett öppet spår så kommer det inte erbjudas fika, mat eller dryck efter spåret och det kommer inte heller finnas kontrollanter vid varje påstignings plats men framförallt inte vid vägövergångar. Vi vill därför uppmana alla åkare att vara extra försiktiga vid dessa övergångar, ta av er skidorna och gå över vägen för att sedan ta på er dem igen på andra sidan.

 

Åkare kommer att kunna åka åt båda håll och därför vill vi att ni alltid håller högerspår i färdriktning för att underlätta eventuella möten och minimera risken för olyckor. Var extra uppmärksamma vid backkrön, kuperad terräng och nedförsbackar.

 

Det finns tre rastplatser efter spåret som kan nyttjas men tänk på att de allmänna restriktionerna som finns på grund av corona pandemin sätter sina begränsningar till nyttjandet av dessa.

 

Vi kommer även att ha skyltar med QR-kod för swish för de som vill skänka en slant till 7-Mila, i och med att man gör detta så deltar man även i en utlottning av diverse priser som kommer att dras efter påskhelgen.

 

Vi vill önska alla en trevlig vårvinter och välkomna alla till 7-Mila Dagen!

 

Hälsningar,

7-Mila styrelsen.